top of page

Presa despre Expoziția METAMORFOZE

La „Casa Avramide”, Expoziţie cu pictori dobrogeni

Actualitate | Publicat la 5.9.2014 | Petru Ţincoca|

Sursa http://www.obiectivtulcea.ro/la-casa-avramide-expozitie-cu-pictori-dobrogeni/

Expozitie-master-300x200.jpg

Un interesant eveniment a avut loc miercuri după – amiază la demisolul şi în curtea „Casei Avramide”. Facultatea de Arte, din cadrul Universităţii constănţene „Ovidius”, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco – Muzeale şi cu Centrul Cultural „Jean Bart”, au vernisat expoziţia absolvenţilor cursurilor de master şi de licenţă, organizate de instituţia de învăţământ superior.


În deschidere au vorbit Gheorghe Caruţiu, lect. univ. drd. titular la Facultatea de Arte, Specializarea Pedagogie – Arte Plastice şi Decorative, din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, cel care i-a îndrumat pe proaspeţii absolvenţi, şi Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea.


Cadrul universitar a vorbit în parte, dar pe scurt, despre evoluţia fiecărui fost elev, accentuând aptutudinile personale. Prima­rul Hogea, ca gazdă, a preferat să ducă dis­cuţia în plan general: „Aţi spus, domnule profesor, şi ştiu această vorbă, că linia ferată se opreşte la Tulcea. Eu spun că, în plan cultural, linia ferată… începe la Tulcea; sunt convins că sunteţi la curent cu multitudinea de manifestări artistice de la noi, din nordul Dobrogei. Acum, revenind la momentul de astăzi, îi cunosc bine pe tulcenii care expun aici, am lucrări ale domniilor lor. Le urez mult succes în carieră!”.


Expoziția „Metamorfoze” este formată din 55 de lucrări de pictură, „ce pendu­lează de la figurativ la abstract, de la momente de acumulare, la clipe de graţie, de la pictură adresată strict privirii, la idei conceptuale, în compoziții ce redau interpretări care argumentează profun­zimea stărilor interioare ale artiștilor. În fond, născută din entuziasm, expoziția în sine reprezintă o fuziune de stări pozitive. Ea promite publicului amator de artă trăiri și simțăminte, comunicare și disponibilitate spre redescoperirea unor forme, ritmuri și culori care încântă privirea și trezește mirajele, emoții”, după cum s-au recomandat expozanţii.

Elena-Orbocea-224x300.jpg

Iată şi numele acestora: Eugen Albu, Dorin George Barbu, Maria – Adriana Bidă, Maria Coiciu, Mihaela Dobrin, Aneta Fătu, Ana Găvănescu, Vasilica Grigorov, Lacme Ifrim, Paula Lupașcu, Elena Orbocea, Tudor Tițoiu, Cristina Tudorache și Sabina Voinea.


Dintre toţi cei care au expus lucrările la „Casa Avramide”, Vasilica Grigorov, Paula Lupaşcu şi Elena Orbocea (foto) sunt tulceni. Ultima, emoţionată, a declarat: „Mă simt mulţumită că am reuşit să facem un nou «pod cultural» între Tulcea şi Constanţa! Lucrările expuse aici sunt lucrările noastre de masterat, respectiv de licenţă – jumătate dintre noi sunt cei care au terminat Facultatea de Artea, iar cealaltă jumătate suntem absolvenţi ai cursurilor de master. Vreau ca expoziţia de astăzi să fie un punct de plecare atât pentru viaţa artistică, dar şi pentru consolidarea relaţiilor spirituale dintre sud – dobrogeni şi nord – dobrogeni. Noi, artiştii, avem puterea de a face ca să arătăm ca o provincie armonioasă din punct de vedere artistic. Cred că toţi ne dorim să ajungem membri ai Uniunii Artiştilor Plastici!”.


Expoziţia „Metamorfoze” poate fi admirată până la mijlocul acestei luni de publicul iubitor de artă.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page